Gmail Schoolsoft

Leasing Kalkylator

kr
kr
mån
%

Kontantinsats normalt 10% av köpeskilling
Löptid normalt 5 år = 60 mån
Restvärde normalt 10%

Gnosjöelever vidare till final i Ungdoms-SM i CNC-svarvning

2014-10-20

Joel Hill Svenningsson och Rikard Larsson tränar inför finalen i ungdoms-SM i CNC-svarvning.

Joel Hill Svenningsson och Rikard Larsson tränar inför finalen i ungdoms-SM i CNC-svarvning.

Final på Elmia Subcontractor 11-14 november
Det glädjande beskedet kom efter två av tre deltävlingar i Ungdoms-SM i CNC-svarvning. Den första deltävlingen är webbaserad och utfördes under vårterminen 2014. Del två skedde i september och baserade sig på ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Således utgörs del tre av finalen på Elmia Subcontractor i november. I finalen finns åtta lag representerade från Sveriges teknikskolor – Lichron Teknikgymnasium i Gnosjö är mycket glädjande en av dem. Eleverna som gått vidare är Joel Hill Svenningsson och Rikard Larsson.

Utbildning med hög status! 
Teknikutbildningar i allmänhet och det industritekniska programmet i synnerhet har de senaste åren haft en låg dragningskraft med ett fåtal sökande – i riket –  i Gnosjöregionen vänder nu trenden. Kvalificeringen till SM är även ett kvitto på att kvalitetssäkringen Teknikcollege fungerar. "Teknikcollege Västra Småland är en av Sveriges minsta Teknikcollegeregioner. Kul att vi utmärker oss", berättar Ulrika Elmersson, processledare för Teknikcollege stolt när hon nås av nyheten att ett av Sveriges åtta  bästa lag finns i Gnosjö. 

Utbildning som ger jobb 
”Det är jättekul att elever från Lichron Teknikgymnasium kvalificerat sig i Ungdoms-SM, det bådar gott för framtiden och vi ser fram emot att rekrytera elever från Lichron”, säger Per Falk, VD Falks Metall, Gnosjö. 

Framtid
Lichron Teknikgymnasium kommer fortsätta med sitt utbildningsprogram som hela tiden uppdateras för att vara kvalitetssäkrad till teknikföretagens behov. Lichron Teknikgymnasium samarbetar även framgångsrikt med andra utbildningsaktörer genom Teknikcollege Västra Småland.

 

/Dejan Manojlovski, stolt lärare och tävlingscoach